Як зрозуміти що сьомга готова?

2024 0 Comments

Готовність риби можна визначити за її плавником. Якщо плавник (дивіться фото) легко витягується із запеченої цілою риби, значить риба готова!

Перевірити рибу на готовність можна, проколовши її виделкою або зубоїсткою: сік, що виділився, має бути прозорим. Температура запікання – 190-200 градусів без конвекції. У режимі Конвекція температуру можна встановити на 180 градусів.

Готовність риби під час смаження можна визначити, користуючись ножем. Проткніть ним шматок риби і потримайте 8 секунд. Якщо кінчик ножа залишився холодним, значить рибка зовсім сира. Теплий кінчик свідчить про те, що необхідно тримати шматок на вогні ще 2-3 хвилини.

Як перевірити готовність риби Проколіть філе кінчиком ножа або шпажкою. Потримайте всередині вісім секунд, витягніть і прикладіть до верхньої губи. Якщо метал холодний – філе не готове, якщо злегка теплий – потримайте філе на вогні ще трохи, якщо ж кінчик має температуру гарячого чаю (близько 80 С) – готовність ідеальна.