Як зробити так, щоб риба не прилипала до ґрат?

2024 0 Comments

Щоб риба не прилипала до ґрат, гриль потрібно очистити за всіма правилами: нагріти, протерти серветкою, змоченою в невеликій кількості олії, і обсушити паперовим рушником. Нові ґрати бажано «оновити» перед використанням — потримати над вогнем, щоб вони обгоріли.

Щоб риба не прилипла до ґратах, змастіть її з усіх боків олією. На тушці зробіть надрізи, через які риба промаринується зсередини. Якщо хочете зробити на грилі повноцінне блюдо, начиніть рибу цибулею, зеленню, грибами, овочами.

Щоб шматки риби зберегли свою форму під час смаження, їх слід посипати сіллю та залишити у такому вигляді на 15–20 хвилин. Крім того, можна тушку на пару годинників помістити в соляний розчин. Завдяки паніровці шматочки риби теж зберігають свою форму. Найпростіше обваляти нарізані шматки м'яса в борошні або сухарях.