Як зробити сушені кальмари?
Після повного розморожування тушки ретельно промивають під проточною водою і очищають від природної плівки. Потім продукт солять, сушать за певної температури і дрібніють до потрібних розмірів. Правильно приготовлена стружка кальмара набуває світлий молочний або солом'яний відтінок.
Замочіть висушений кальмар у чистій воді, поки він не розм'якшиться. Освіжити воду за деякий час. 2. Покладіть сушений кальмар у киплячу воду протягом 30 хвилин з чесліонами та імбиром, щоб видалити будь-який несприятливий запах, вимкніть і дайте воді охолонути при кімнатній температурі.
Розморожені морепродукти можна "тримати" у холодильнику до трьох днів. У замороженому вигляді – до чотирьох місяців. Якщо ми говоримо про сушених кальмарах, то тут термін придатності зростає до 12 місяців. Якщо кальмари вже підготовлені, термін зберігання обумовлений різними обставинами.