Як зробити щоб м’ясо під час смаження було м’яким?

2024 0 Comments

Для розм’якшення м’ясних волокон можна використовувати кефір, майонез і тан. У рідину не зайве додати сіль і спеції за смаком. М’ясні скибочки опускають у маринад на 6-8 годин. Після замочування шматки можна не обтирати, а одразу смажити на вогні або сковороді.30 Jan 2022

Якщо ви смажили м’ясо і воно вийшло жорстким, спробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його з червоного сухого вина або винного оцту. Залийте рідиною м’ясо і дайте йому протушкуватися. Хороший спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк із яловичини і він вийшов занадто жорстким.

Зробити в шматку м’яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і скропити трохи оцтом. Поставити в холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для “пом’якшення” яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Білки в м’ясі під дією солі не так стискаються під час термообробки. Не пересмажуйте шматочки м’яса, інакше волокна стануть жорсткими і твердими. Достатньо, щоб стейк, відбивна або окіст вкрилися хрусткою золотистою скоринкою.