Як зробити рибний бульйон світлим?

2024 0 Comments

Якщо бульйон все ж таки вийшов каламутним, Візьміть білок яйця (з розрахунку 1 шт. на 1,5 л), збийте, розбавте невеликою кількістю холодної води і вилийте в каструльку. Доведіть бульйон до кипіння і процідіть через дрібне сито або марлю.

Один білок здатний освітлити два літри бульйону. Добре збитий білок є чудовим абсорбентом. Отриману суміш потрібно тонким струмком влити в ледь охололий бульйонпостійно помішуючи його, щоб білок рівномірно розподілився по всьому вмісту каструлі.

Часник та лавровий лист теж досить універсальні приправи для риби. Запашний перець ідеальний для маринадів. Кріп особливо підійде для страв російської кухні. Для страв в азіатському стилі з риби та морепродуктів добре використовувати перець чилі, кінзу та імбир.