Як змішати лікер?
Розбавити лікер можна водою (газованою або негазованою мінералкою), льодом, молоком, вершками, морозивом, гарячим шоколадом чи соками. Пропорції підбирають індивідуально. Вода і лід не псують смаку, чудово зменшуючи міцність.Jun 14, 2013
Як пити розбавлений лікер
- Простий метод – до лікеру додається мінеральна вода чи лід. …
- Лід, знижуючи температуру, трохи заглушає аромат.
- Шоколадні та кавові лікери можна, можливо розбавити молоком чи вершками. …
- До багатьох фруктових лікеров підходить апельсиновий сік – він не дуже солодкий і надає напою свіжості.
Лікер чудово поєднується з іншими напоями. як алкогольними, і безалкогольними. Багатьом лікерні композиції здаються надто солодкими, для деяких смак може здатися надто яскравим, а є гурмани, які спеціально змішують лікери, щоб підкреслити їх характеристики.
Зрозуміло, лікер можна, можливо пити у чистому вигляді, але є кілька нюансів. Наприклад, солодкі лікери дуже круто пити після їжі. Гіркі – до їди, для розпалювання апетиту. Лікер потрібно подавати трохи охолодженим до 15-20 градусів у чарочках з довгими ніжками.