Як забрати смак крохмалю в кремі?
У процесі кипіння крему активується крохмаль, який і загущає крем, а також якщо достатньо протримати крем на вогні, то йде присмак крохмалю. Як правило, це займає близько 2 хвилин після того, як крем закипить.
Завдяки додаванню крохмалистих речовин – борошна, картопляної чи кукурудзяної. крохмалю, тапіоки або маніоки – заварний крем не згортається навіть якщо довести його до кипіння. Більше того, такий крем необхідно кип'ятити близько 2-х хвилин, щоб усунути присмак крохмалю та довести крем до потрібної густоти.
Крохмаль надає крему ніжну, однорідну консистенцію та глянсовість. Рисовий крохмаль сильніше всіх інших вищезгаданих інгредієнтів, тобто він більше згущує масу.
Кондитерський заварний крем По-перше, яйця відіграють роль загусника, тому густоту можна регулювати кількістю жовтків. По-друге, як загусник можна використовувати крохмаль або борошно (або комбінувати обидва способи: і жовтки, і крохмаль/мука), але доведеться бути готовим до можливого присмаку в кремі.