Як з’явився перший суп?
Суп виник у давнину, і тоді він являв собою юшку з товчених або крупно розтертих зерен злаків, попередньо запечених. Згодом такі юшки почали робити густішими. Але оскільки супи швидко псувалися і скисали, вони не користувалися такою великою популярністю, як зараз.
Археологічні дослідження підтвердили, що найперший у світі суп було зварено з… бегемота. Сталося це 6000 років до н. е.
За деякими даними, супи готували в Середземномор’ї ще в кам’яному столітті. У міру розширення території Римської імперії для приготування супів вживали дедалі різноманітніші компоненти: цибулю-порей, ріпчасту цибулю, моркву, часник, фенхель, м’яту, петрушку і коріандр.
Першими вони називаються тому, що слово “перший” тут означає “головний”. Подають перші страви, як відомо, другими, після салатів або холодних закусок. Суп у нинішньому вигляді досить молода страва – йому всього близько п’ятисот років. Перша страва – попередник супу згадується в Китаї за століття до нашої ери.