Як визначити несправжні опеньки під час варіння?

2024 0 Comments

Головна відмінність справжнього опенька від несправжнього – плівчасте кільце (спідничка) на ніжці за рівнем нижнього краю капелюшка. У молодого опенька простір під капелюшком закритий запобіжною плівкою. Коли опеньок підростає, плівочка відривається від капелюшка і її залишки залишаються на ніжці, утворюючи таке ось колечко.

Несправжній опеньок відрізняється від справжнього яскравим оранжево-жовтим капелюшком і більш тонкими пеньками. Після їхнього вживання отруєння настає через 1-6 годин і виражається у слабкості, нудоті, блювоті, болях у животі, проносі, тобто

Варити свіжі опеньки після закипання потрібно:

  1. для супу – 30 хвилин;
  2. перед маринуванням – 35-40 хвилин;
  3. перед заморожуванням – 20-25 хвилин;
  4. перед смаженням – 15-20 хвилин (багато хто не варить опеньки, вважаючи, що так вони виходять ароматнішими).

Jun 26, 2020