Як варити зелені овочі?
Зелені овочі люблять простір, швидкість і киплячу воду. Зокрема, води має бути дуже багато: приблизно у 5–6 разів більше, ніж самих овочів. Перш ніж додавати зелень до каструлі, переконайтеся, що вода сильно кипить. Коли ви покинете овочі у воду, її кипіння не повинно перерватися.
"Холод". Овочі приготовлені, відкиньте їх на друшляк або сито, швидко злийте, а потім перекладіть у миску і помістіть її в ємність із крижаною водою. Таким чином, процес варіння зупиняється миттєво, а значить, ви збережете смак і колір продукту.
Для того щоб овочі зберегли зелений колір, Солити воду не потрібно. Найважливішим для збереження кольору є якість самої води, зокрема, вміст у ній кальцію. Кальцій – ворог зелених овочів, вони втрачають зелений колір при високому рівні вмісту кальцію у воді