Як варити картоплю щоб не розвалилася?
Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, додайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшіть його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин.Dec 15, 2020
Щоб варена картопля була більш розсипчастою, залийте її підсоленою окропом і тут же поставте варитися на сильному вогні, накривши кришкою.
Картопля стане ароматнішою, якщо в процесі варіння додати у воду часник, цибулю, моркву, кріп або лавровий лист. Пюре і смажена картопля будуть набагато смачнішими, якщо додати смажену цибулю або смажені гриби.
Довести до кипіння картоплю потрібно на сильному вогні під закритою кришкою. Потім потрібно зменшити полум’я і відкрити кришку. Якщо є спеціальний отвір, то можна не знімати кришку. Якщо варити картоплю без кришки, то вода швидко википить, картопля сильно розвариться і втратить частину корисних вітамінів.