Як сушити фундук після збирання?

2024 0 Comments

Сушити фундук можна в шкірці, або очистити ядра від шкаралупи. Обидва варіанти гарні, і горіхи зберігаються однаково добре. У шкірці фундук можна, можливо сушити на сонці, або в духовці. Духовку слід прогріти до +120 градусів, розсипати на лист горішки, і з відкритими дверцятами прогріти їх протягом 5-6 годин.

Підсохлий фундук потрібно покласти в сковороду з товстими боками та дном або в казан для смаження і поставити на невеликий вогонь. Рослинне масло додавати не потрібно, горіх не підгорить, якщо його регулярно помішувати лопаткою або ложкою, краще дерев'яними. Прожарюватися до готовності горіх буде не більше 10-15 хвилин.

Після очищення та перебирання горіхи закладають на зберігання у мішки із щільного паперу або тканини, що добре пропускає повітря. Їх не можна довго зберігати в полімерних мішках, що не пропускають повітря, так як вони можуть задихнутися і запліснівніти. Горіхи обов'язково досушують, їхня вологість не повинна перевищувати 12-14%.