Як суп впливає на шлунок?

2024 0 Comments

«З супами в організм надходить необхідна кількість харчових волокон, крім того, бульйони стимулюють вироблення шлункового соку. Разом з тим вони зменшують механічну дію твердої їжі на слизові оболонки ШКТ», – каже дієтолог Ольга Хохлова.

Суп швидко засвоюється організмом, добре зігріває у зимовий холод та покращує травлення. У супі зберігається набагато більше корисних речовин, ніж при смаженні чи гасінні. Також супи менш калорійні, що автоматично відносить їх до дієтичного харчування. Гарний наваристий суп навіть полегшує симптоми застуди.

Гастроентеролог Наталія Шустова розповіла, за яких захворювань традиційні супи, виготовлені на бульйоні, протипоказані. За її словами, які наводить РИА Новости, йдеться про гастрит, панкреатит і виразкову хворобу. «Подібні страви стимулюють вироблення соляної кислоти.

Супи, борщі, бульйони без засмаження не шкідливі, але безглузді. Всі корисні речовини просто виварюються і випаровуються з водою. Вітаміни залишаються в такій мізерній кількості, що важко назвати суп корисним продуктом.