Як різати м’ясо на люля?
Нанизувати люля – кебаб необхідно дуже щільно, щоб між шампуром і фаршем не залишилося повітря. Для цього люля потрібно міцно стиснути і проткнути шампуром; а далі, рівномірно розподілити фарш по шампуру. Нанизувати краще змоченими у воді руками – так фарш не прилипатиме до долонь і пальців.
Взяти сухий шампур і, змочуючи руку у воді, нанизати їх на шампур. Стискаючи фарш руками, щоб із нього вийшло все повітря, сформувати довгі щільні кебаби. 6Найвідповідальніший момент – смаження на мангалі. Якщо фарш недостатньо добре відбитий і щільно насаджений, він може злетіти з шампура в попіл.
Люля – кебаб потрібно постійно повертати, бо на сильному вогні він готується досить швидко. Важливо не пересушити м’ясо, щоб воно залишилося соковитим під засмаженою скоринкою. До люля-кебабів чудово підходять овочі гриль або свіжа зелень. Приємного апетиту!