Як приготувати варення з яєць: покроковий рецепт

2024 0 Comments

Варення – це один із найпопулярніших десертів у світі. Воно відоме своїм ніжним смаком і приємною солодкістю. Але що якщо ви хочете приготувати варення, яке нагадуватиме форму яйця? У цій статті ми розповімо вам, як приготувати варення у вигляді яйця.

Для початку, вам знадобляться такі інгредієнти: фрукти або ягоди (наприклад, полуниця, малина, абрикоси), цукор, лимонний сік і вода. Ви можете вибрати будь-які фрукти або ягоди, які вам подобаються, але пам’ятайте, що деякі з них можуть мати солодший або кисліший смак.

Для приготування варення, ви повинні спочатку очистити і порізати фрукти або ягоди на дрібні шматочки. Потім, у великій каструлі, змішайте фрукти або ягоди з цукром, лимонним соком і водою. Поставте каструлю на вогонь і варіть суміш на середньому вогні, помішуючи час від часу, поки вона не загусне.

Варення як зробити яйце
ІнгредієнтиКількість
Яйця2 штуки
Цукор200 грам
Вода100 мілілітрів
Лимонний сік1 столова ложка
Ванільний екстракт1 чайна ложка
Пектин1 чайна ложка

Скільки часу потрібно варити яйця круто?

Інструкція приготування 1. Час варіння круто зварених яєць 8-10 хвилин, рахуючи з моменту закипання води, в яку покладено яйця. При більш тривалому варінні білок яйця робиться занадто твердим, а жовток втрачає своє яскраво-жовте забарвлення.

Як правильно і скільки варити яйця?

Від часу варіння залежатиме щільність жовтка:

  1. 4-5 хвилин необхідно для яєць некруто.
  2. 6 хвилин для заварних і твердих яєць некруто.
  3. 7 хвилин для вершкових яєць круто.
  4. 8 хвилин для твердих, але ще вершкових яєць.
  5. 9 хвилин для дуже твердих яєць, зварених круто.

Як треба варити яйця?

Опускайте продукт не в холодну, а в киплячу воду або готуйте на пару. При варінні у воді через 30 секунд зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте яйця протягом 10 хвилин. Готові яйця помістіть у крижану воду мінімум на 15 хвилин. Повністю остиглі яйця чистіть під холодною проточною водою.