Як приготувати солодкий пудинг?

2024 0 Comments

Кисіль або пудинг? На згадку про колишні, нелегкі часи жителі півночі Німеччини регулярно балують себе їхнім улюбленим десертом – rote Grütze. Назва "каша" чи "пудинг(Grütze) тут використовувалося з давніх-давен для опису досить несмачного киселя з вівса або висівок.

Категорія солодких страв кремоподібної консистенції, що у англомовної літературі називаються пудингами.

Це ситна страва, яку подають на стіл у ланч або ввечері, в обід, із задоволенням їдять і вранці. За однією з версій, попередник пудингу – Плам-поррідж. Так називалася густа каша, яку готували на жирному м'ясному бульйоні та подавали гарячою, додаючи мед, суміш сухофруктів або лише чорнослив, горіхи.