Як прибрати запах з яловичини?

2024 0 Comments

Як вимочити м'ясо кнура від запаху Для вимочування потрібно остигла солона кип'ячена вода, з додаванням 5 ст. л. оцту на 1 літр води. Щоб визначити, чи достатньо солі, опустіть у холодну воду сире яйце, воно має випливати, а не тонути.

Найкраще усуває у холодильнику запах протухлого м'яса звичайний столовий оцет. Його потрібно розвести 1:1 із водою, ретельно протерти всі поверхні. Використовувати можна 6% або 9% оцтову кислоту, яблучний або виноградний оцет. Вони мають дезінфікуючі властивості, нейтралізують запахи.

Якщо з'явився запах аміаку (сечі) – означає м'ясо саме від кнура-виробника.