Як правильно зціджувати та зберігати грудне молоко?
За кімнатної температури зціджене молоко краще зберігати не більше 4-х годин. Припустимо використовувати молоко, зціджене 6-8 годин тому. Для їх зберігання краще накривати ємності холодним вологим рушником. Залишки молока після годування необхідно утилізувати.
Зціджене материнське молоко можна зберігати за кімнатної температури 16-29 градусів Цельсія до 6 годин. Зціджене материнське молоко можна зберігати в холодильнику до 8 днів. Зціджене материнське молоко можна зберігати в морозильнику з дверцятами, окремими від холодильника або в окремому морозильнику до 12 місяців.
Скільки молока має бути під час зціджування? У середньому близько 100 мл. Перед годуванням кількість значно більша. Після годування малюка – не більше 5 мл.
Зціджуйте молоко стільки разів, скільки ви планували б погодувати дитину. Щоб підтримувати необхідний запас молока, зціджуйте його так часто, скільки разів ви зазвичай годуєте дитину. Таким чином, якщо зазвичай у малюка відбувається три годування за час вашої відсутності, то потрібно зцідити молоко щонайменше три рази.