Як правильно зберігати квасолю на зиму?

2024 0 Comments

Один із найкращих способів зберігання зерен – помістити їх у прохолодне місце. Цей нюанс є вкрай важливим, оскільки саме низька температура не дає шкідникам активізуватися та завдавати шкоди квасолі. Необхідно стежити за тим, щоб температура в місці, куди поміщені боби, не перевищувала 7 градусів за Цельсієм.

Прогріти в духовці як зберігати квасолющоб не було жучків? Все дуже просто – перед цим прогрійте її у духовці. Висока температура допоможе позбавитися можливих жучків ще на стадії личинок. Потім квасоля потрібно охолодити, пересипати в банки або лотки і поставити в холодильник чи на поличку в шафі.

Як зберегти квасоля від попадання туди жучків: Тримати в скляні банки з металевими кришками, що загвинчуються. Обов'язково на холоді! У банку з квасолею покласти лавровий лист на дно та зубчик часнику. Добре висушену квасоля зберігати у пластикових пляшках.

Щоб домашній урожай не зіпсувався, його слідує зберігати у холодильнику або тримати в сухому приміщенні, що провітрюється, і в темному місці. І якнайшвидше відправити на переробку. Червону та білу квасоля частіше висушують, а горох заморожують. Можна й законсервувати – цей спосіб підходить усім видам бобових.