Як правильно застосовувати кардамон?
Кардамон корисно приймати з молоком, тому що ця пряність нейтралізує підвищене виділення слизу, яке можна спровокувати в організмі вживанням молочних продуктів, особливо у холодному вигляді. Як лікарський засіб кардамон краще вживати з підігрітим, але не доведеним до кипіння молоком.
Кардамон особливо багатий харчовими волокнами, вітаміном C, кальцієм, магнієм, калієм, фосфором, залізом, цинком, міддю, марганцем. Кардамон – це насамперед антиоксидант. Він розщеплює та виводить холестерин, а також корисний для імунітету. Є хорошим засобом від застуди та стресів.
кардамон покращує травлення; ця пряність – природний антисептик, тому він добре допомагає при застуді; кардамон освіжає дихання, навіщо потрібно розжувати кілька його зернят; він дарує енергію, допомагає прокинутися.