Як правильно заморозити свіжу полуницю?
Частину найкрасивіших ягід залишаємо з плодоніжками, не розрізаємо і не розминаємо. На дошці або плоскій тарілці розміщуємо одним шаром – заморожуємо до затвердіння близько години в морозильній камері. Уже щільну полуницю опускаємо в просторий контейнер із кришкою і повертаємо в морозильну камеру.
Для заморозки сухі й чисті ягідки складіть у харчовий контейнер, який підходить для зберігання продуктів за низьких температур. Засипте його вміст цукром із розрахунку на 1 кг ягід – 200 г цукрового піску. Щільно закрийте тару кришкою і поставте в морозильну камеру. Зберігайте в такому вигляді аж до використання.
Мити треба – так гігієнічніше. Якщо на вигляд ягода здається чистою, все одно її краще сполоснути. Особливо, коли плануєте потім їсти ягоди прямо з морозильної камери. Щоб полуниця не наситилася водою, потрібно мити під проточною водою і невеликими порціями.
Чисті ягоди потрібно розкласти на сухому рушнику на 30-40 хв, щоб вони висохли. Після того, як полуниця висохне, її потрібно розкласти по пакетиках. Коли пакет буде повний – потрібно закрити застібку на ньому. Готові пакетики з полуницею приберіть у морозилку на зберігання.