Як правильно висушити зливу в духовці
2023 0 Comments
Як сушити сливи в духовці в домашніх умовах?
Важлива умова: якщо плануєте сушити в духовці половинки слив, їх потрібно класти на грати або деко шкіркою вниз. Скільки піде часу. Менше доби – сушити сливи в духовці потрібно за низьких температур: спочатку 5 годин при 50℃, потім 6 годин при 70℃ і далі приблизно годину при 75℃ до повної готовності.
На якому режимі висушувати сливи в духовці?
Перші 3-4 години сливи сушать при температурі 45-50 °, вже на цьому етапі їх шкірка зморщується. Потім підвищують температуру до 75-80°. Щоб отримати якісний чорнослив, рекомендується двічі-тричі в процесі сушіння робити перерви на 4-5 годин, охолоджуючи плоди. Інакше при швидкому нагріванні їх почне витікати сік. Збережена копія