Як правильно стерилізувати банки із заготівлями?

2024 0 Comments

Налийте в каструлю та банки холодну воду так, щоб вона покривала шийки. Якщо банки не вміщуються у каструлі, їх можна не ставити, а покласти горизонтально. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки 15-20 хвилин. Потім перемістіть на чистий рушник шийкою вниз, щоб вони повністю висохли.

Для заповнених банок спосіб стерилізації у духовці також підходить. Духовку нагрійте до 100 ° С, поставте заповнені банки на ґрати, але не накривайте кришками. Засік час – для банок, об'ємом 0,5 л, знадобиться 10 хвилин, а для літрових — 15 хвилин. Дістаньте банки з духовки і відразу ж закочуйте.

– Вода в каструлі має доходити до «плічок» банки; – Стерилізуйте заготівлі, накривши їх зверху кришками, але не закручуючи їх. Таким чином, під час стерилізації додатково простерилізується і сама кришка; – Після закипання води в каструлі, вогонь слід зменшити.