Як правильно їсти строганину?

2024 0 Comments

Строганина з риби – це нарізана стружкою – тобто “настругана” – заморожена риба, яка в такому вигляді й подається до столу. Щоб страва мала смак, до неї подають особливу суміш із солі та меленого перцю в пропорціях 1:1 – туди скибочки строганини вмочують, а потім насолоджуються смаком риби .Aug 3, 2018

Сіль і перець можна подати окремо або присипавши шматочки риби за смаком. Збризніть рибу соком лимона, посоліть, поперчіть, перемішайте. На скибочку хліба викладіть пластик огірочка, зверху строганину з цибулею. Або збризніть рибу соєвим соусом, перемішайте і викладіть на скибочку хліба.

СТРОГАНІНА , -и, ж. Настрогана тонкими скибочками морожена риба (або м’ясо), що вживається в їжу в сирому вигляді на Крайній Півночі.

Строганина є і в багатьох московських ресторанах – але, як правило, її роблять ресторанним способом: відталу рибу нарізають акуратними стрічками на слайсері, а потім відправляють у морозилку.