Як правильно чистити підосичники?
Стаття Щоб підосичники не посиніли, перед первинною обробкою їх потрібно тримати в солоно-кислій воді (на 1 л води витрачається 20 г солі та 2 г лимонної кислоти). Якщо ж вони вже потемніли, то їх треба пробланшувати протягом 2-3 хвилин у такому ж розсолі.
Переберіть їх, очистіть від лісового сміття, і склавши їх у друшляк, промийте проточною водою. Замочувати підосичники не слід, інакше вони вберуть у себе воду, і можуть стати більш крихкими. Просушіть гриби на лотку, потім складіть у пакет із застібкою, або контейнер, і покладіть у морозильну камеру.
Білі гриби, підберезники та підосичники достатньо очистити від гілочок, листя і хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки. Після чого гриб треба оглянути на наявність невеликих дірочок. Якщо вони є, значить, у грибах побували грибні черв’яки.