Як п'ють текілу у барі?

2024 0 Comments

Вважають, що її п'ють або непоголені мексиканці в пончо і сомбреро, або американці в барах по п'ятницях, причому й ті й інші обов'язково закушують текілу лимоном і лижуть із долоні сіль після вживання напою.

Завдяки світовому кінематографу вживання текіли з лимоном та сіллю стало класичним поєднанням. З келихом подається часточка лайма, на долоню висипається кілька білих кристалів, в які вичавлюється 2-3 краплі фрешу. Все це злизується, після чого залпом випивається текіла. Усе це заїдається залишками лайма.

Текілу найчастіше п'ють в чистому в чистому вигляді, злегка охолодженою та розлитою у вузькі шоти. Але є й інші варіанти, які розкривають смак текіли. Про це пише видання "Київський телеграф". Традиційна комбінація солі з лимоном стала затребуваною здебільшого завдяки кінематографу.