Як краще заморозити кукурудзу варену чи сиру?
Головне правило: заморожувати кукурудзу необхідно вже варену, не сиру. Заморожену в домашніх умовах кукурудзу можна використовувати для приготування будь-яких страв, де за рецептом використовується консервована кукурудза.
Для збереження качанів або зерен застосовують метод заморозки. У такому вигляді кукурудза зберігає корисні властивості від 6 до 8 місяців. У ній до весни залишаються практично всі вітаміни. Розморожені качанчики лущать, додають у салати, супи, використовують як гарнір.
Спочатку зваріть кукурудзу до готовності. Зачекайте, поки качани охолонуть до кімнатної температури. Половину качанів будемо заморожувати цілими. Загорніть кожен качан у харчову плівку.
Так-так, кукурудзяні качани просто чудово переносять заморозку, перевірено вже не один рік! Якщо у вас є місце у вашій морозилці, обов’язково покладіть туди хоч десяток сонячних качанів, не пошкодуєте. Взимку можна зварити кукурудзу, змастити вершковим маслом, посолити і ласувати, згадуючи літо.