Як користуватися коптильнею з гідрозатвором?

2024 0 Comments

Коптимо правильно

  1. Викладаємо деревну стружку на дно коптильні
  2. Накриваємо її піддоном для збору жиру, який утворюється в процесі копчення
  3. Викладаємо продукти для копчення на решітку
  4. Вставляємо решітку в коптильню
  5. Закриваємо коптильню
  6. Наливаємо в гідрозатвор воду
  7. Ставимо коптильню на вогонь

Гідрозатвор – це жолоб, який проходить по периметру коптильні. Його основна функція – перешкоджати виходу диму під час домашнього копчення. Простіше кажучи, домашні коптильні обов’язково комплектуються гідрозатвором.

Спочатку всередину поміщається піддон для тріски (іноді в конструкції він не передбачений – у цьому разі тріску сиплять просто на дно коптильної камери), потім на піддон (або дно) засипається необхідна кількість заздалегідь вимоченої у воді (15-20 хвилин) тріски. Тріску краще не економити, щоб диму було більше.