Як користуватися коптильнею з гідрозатвором?
2024 0 Comments
Коптимо правильно
- Викладаємо деревну стружку на дно коптильні
- Накриваємо її піддоном для збору жиру, який утворюється в процесі копчення
- Викладаємо продукти для копчення на решітку
- Вставляємо решітку в коптильню
- Закриваємо коптильню
- Наливаємо в гідрозатвор воду
- Ставимо коптильню на вогонь
Гідрозатвор – це жолоб, який проходить по периметру коптильні. Його основна функція – перешкоджати виходу диму під час домашнього копчення. Простіше кажучи, домашні коптильні обов’язково комплектуються гідрозатвором.
Спочатку всередину поміщається піддон для тріски (іноді в конструкції він не передбачений – у цьому разі тріску сиплять просто на дно коптильної камери), потім на піддон (або дно) засипається необхідна кількість заздалегідь вимоченої у воді (15-20 хвилин) тріски. Тріску краще не економити, щоб диму було більше.