Як їсти набат?
Узбеки вважають нават цілющою і чудотворною солодкістю. Одні кладуть його в чай, інші їдять його в прикуску з іншими напоями, треті готують з нього настоянки для натирання і прийому всередину. В Узбекистані є навіть умільці, які додають нават замість традиційного солоду в пиво.
Нават готують із виноградного соку з додаванням певних прянощів або концентрованого цукрового сиропу, який у процесі варіння кристалізується навколо спеціально підготовлених ниток. Нават буває різних відтінків: від білястого до світло-жовтого і темно коричневого кольору (залежно від тривалості варіння).
❗️И, найголовніше, нават можна їсти при схудненні та цукровому діабеті! 🍭 Льодяники з кінва-шакері допоможуть позбутися бронхіту, болю в горлі. 🤱🏻 Мамам-годувальницям рекомендовано додавати нават у чай, щоб збільшити лактацію. 💁🏻♂️ Тому його вживання в надмірній кількості може згубно вплинути на обмін речовин.