Як готувати шарлотку з яблуками по-швидкому: простий і смачний рецепт

2024 0 Comments

Шарлотка з яблуками – це простий і смачний десерт, який приготувати можна дуже швидко. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолодитися свіжою випічкою, але не хоче витрачати багато часу на її приготування.

Основним інгредієнтом для шарлотки є яблука. Вони мають бути соковитими та солодкими, щоб під час випікання вони не втратили свого смаку. Яблука можуть бути будь-якого сорту, але ліпше вибрати ті, які не розм’якшуються під час обробки теплом.

Щоб приготувати шарлотку, необхідно змішати яйця з цукром до отримання однорідної маси. Потім додати борошно і розпушувач, щоб тісто вийшло пишним. Після цього в тісто додаються нарізані кубиками яблука, які рівномірно розподіляються по всій масі. Готове тісто переливають у форму і ставлять у розігріту духовку. Через деякий час шарлотка буде готова до вживання.

Як готувати шарлотку з яблуками по-швидкому
ІнгредієнтиКількість
Яблука4 шт
Борошно1 склянка
Цукор1 склянка
Яйця4 шт
Розпушувач1 ч. л.
Сільщіпка
Рослинна оліядля змащування форми

Що буде якщо в шарлотку не додати розпушувач?

Розпушувач потрібно додати в разі, коли у вас панічна атака під назвою “бісквіт опаде”, або якщо ви робите дуже високий бісквіт. Для впевнених у собі кулінарів додавання розпушувача не обов’язкове. Ваніль приємно доповнить майже будь-яку випічку, вона класна.

Скільки за часом потрібно випікати шарлотку?

Випікайте шарлотку в духовці за 180 градусів 30 хвилин у режимі конвекції. Після приготування залиште пиріг остигати у формі.

Чому шарлотка вийшла жорсткою?

Стандартне тісто для яблучної шарлотки завжди рідке, воно легше, ніж сировина для приготування млинців. Занадто густе тісто не буде обволікати яблука, тому в підсумку в розрізі виходить щільна і жорстка текстура.