Як готувати шарлотку з яблуками по-швидкому: простий і смачний рецепт
Шарлотка з яблуками – це простий і смачний десерт, який приготувати можна дуже швидко. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолодитися свіжою випічкою, але не хоче витрачати багато часу на її приготування.
Основним інгредієнтом для шарлотки є яблука. Вони мають бути соковитими та солодкими, щоб під час випікання вони не втратили свого смаку. Яблука можуть бути будь-якого сорту, але ліпше вибрати ті, які не розм’якшуються під час обробки теплом.
Щоб приготувати шарлотку, необхідно змішати яйця з цукром до отримання однорідної маси. Потім додати борошно і розпушувач, щоб тісто вийшло пишним. Після цього в тісто додаються нарізані кубиками яблука, які рівномірно розподіляються по всій масі. Готове тісто переливають у форму і ставлять у розігріту духовку. Через деякий час шарлотка буде готова до вживання.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яблука | 4 шт |
Борошно | 1 склянка |
Цукор | 1 склянка |
Яйця | 4 шт |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Сіль | щіпка |
Рослинна олія | для змащування форми |
Що буде якщо в шарлотку не додати розпушувач?
Розпушувач потрібно додати в разі, коли у вас панічна атака під назвою “бісквіт опаде”, або якщо ви робите дуже високий бісквіт. Для впевнених у собі кулінарів додавання розпушувача не обов’язкове. Ваніль приємно доповнить майже будь-яку випічку, вона класна.
Скільки за часом потрібно випікати шарлотку?
Випікайте шарлотку в духовці за 180 градусів 30 хвилин у режимі конвекції. Після приготування залиште пиріг остигати у формі.
Чому шарлотка вийшла жорсткою?
Стандартне тісто для яблучної шарлотки завжди рідке, воно легше, ніж сировина для приготування млинців. Занадто густе тісто не буде обволікати яблука, тому в підсумку в розрізі виходить щільна і жорстка текстура.