Як ферментація впливає чай?

2024 0 Comments

Якщо помістити сировину у відповідні температурні умови, сік починає блукати, внаслідок чого чай ферментується (окислюється). Залежно від тривалості бродіння листя та тривалості фінальної обсмажування можна отримати різні сорти чаю: білий, жовтий, зелений, улун, чорний, темний, пуер.

Що дає ферментація чайного листа? Простіше кажучи, процес ферментації визначає те, який вид чаю вийде в результаті. Якщо рівень ферментації слабкий, то виходить зелений, білий або жовтий чай. При сильному ступені ферментації виходить чорний чай.

Речовини ферментованого зніту краще і швидше засвоюються організмом. Цьому сприяють ферменти соку, який кипрей виділяє під час заготівлі. Тому, якщо потрібно отримати максимальний ефект від рослини, варто ферментувати її.

Ферментація – один із етапів чайного виробництва, який по суті є окисленням. Що при цьому відбувається? Сік чайного листя вступає в реакцію з киснем, і під впливом корисних мікроорганізмів, якими насичене листя, починається бродіння.