Як ферментація впливає чай?
Якщо помістити сировину у відповідні температурні умови, сік починає блукати, внаслідок чого чай ферментується (окислюється). Залежно від тривалості бродіння листя та тривалості фінальної обсмажування можна отримати різні сорти чаю: білий, жовтий, зелений, улун, чорний, темний, пуер.
Що дає ферментація чайного листа? Простіше кажучи, процес ферментації визначає те, який вид чаю вийде в результаті. Якщо рівень ферментації слабкий, то виходить зелений, білий або жовтий чай. При сильному ступені ферментації виходить чорний чай.
Речовини ферментованого зніту краще і швидше засвоюються організмом. Цьому сприяють ферменти соку, який кипрей виділяє під час заготівлі. Тому, якщо потрібно отримати максимальний ефект від рослини, варто ферментувати її.
Ферментація – один із етапів чайного виробництва, який по суті є окисленням. Що при цьому відбувається? Сік чайного листя вступає в реакцію з киснем, і під впливом корисних мікроорганізмів, якими насичене листя, починається бродіння.