Як чистити шипшину для сушіння?

2024 0 Comments

Шипшина потрібна сушити відразу після збору, перебравши плоди і видаливши листя та інше сміття, яке потрапляє у кошик при зборі. Мити їх не потрібно. Хвостики (чашолистки) у плодів обривати не рекомендується.

Розподіліть на ньому всі очищені та помиті ягоди рівномірно, завантажте в духову шафу та увімкніть термостат на температуру близько +40°C. За кілька хвилин додайте жару до +70°С. Важливий нюанс – дверцята духовки повинні бути трохи прочиненими, інакше ягоди не висушаться, а запікаться.

Мити плоди, листя і, особливо, квіти шипшини перед сушінням не потрібно. Вся обробка відбувається вже у сухому вигляді, безпосередньо перед процесом заварювання. Якщо листя було забруднене пилом і брудом, то його можна обполоснути водою, а потім ретельно просушити паперовими рушниками.