У якому віці можна відлучати ягнят?
Віднімають ягнят від маток зазвичай у віці 4 міс. Однак часто наприкінці червня – на початку липня пасовища вигорають. У маток у цей період різко скорочується молочність, ягнята слабшають, спостерігається падіж. Усе це змушує віднімати ягнят від маток у більш ранньому віці – у 2,5 – 3 міс.
Так, в умовах повноцінної годівлі середньодобові прирости ягнят м’ясо-вовняних порід становлять: від народження до 60 днів – до 300 г, 60-120 днів – 230 і 120-240 днів – 75-100 г. У овець романівської породи добовий приріст маси тіла в ці періоди становить відповідно до 200 г, 112 і 98 г.
Вигодовування ягнят, що підросли Неважливо, вигодовувалися вони матір’ю чи штучно, з одного до трьох місяців їх потрібно поступово відучувати від молока і переводити на основний корм.
Від кокцидіозу ми обробляємо перший раз у 5-7 днів від народження, через 2-3 тижні повторюємо. (Байкокс 2,5 або 5%) Протипаразитарним препаратом (альбендазол) починаємо обробляти після відбивання молодняка від матерів, у 2,5 – 3 місяці від народження.