У чому різниця між йогуртом і кислим молоком?
2024 0 Comments
У чому різниця між йогуртом і кислим молоком У йогурті, крім термофільних молочнокислих стрептококів, обов’язково має бути болгарська паличка. А в кисляку можуть бути лактококи або термофільні молочнокислі стрептококи. У кисляку не може бути немолочних компонентів, а в йогурті вони можуть бути присутніми.
Відмінність грецького йогурту від звичайного полягає і в його консистенції: вона більш желеподібна та однорідна. На відміну від звичайного йогурту для виробництва грецького використовують удвічі більше молока. Тому він містить багато білка і кисломолочних бактерій.
Йогурт натуральний – молочнокислий продукт, що не містить ГМО та штучних добавок, складається з незбираного або відновленого молока та йогуртової закваски.
Кисле молоко, ряжанка і варенець – це “молочні брати”. Для їх виробництва йде одна й та сама “жива культура” – молочнокислі стрептококи. Різниця лише в тому, що для варенця використовують пряжене молоко, а в ряжанку додають ще вершки, тому в неї висока жирність.