У чому різниця між Фільтрованим і пастеризованим пивом?
Порівнюючи два види напою за критерієм корисності, можна сміливо сказати, що нефільтроване пиво корисніше. Кількість корисних речовин у його складі десятикратно перевищує той самий показник у фільтрованого побратима.
За статистикою пабів, 75% відвідувачів віддають перевагу саме нефільтрованому пиву. Але чим нефільтроване пиво відрізняється від звичайного? Воно не піддається обробці (фільтрації, пастеризації, консервації як звичайне пиво), тож є найнатуральнішим і найкориснішим. Тому його ще називають живим.
Пастеризоване пиво не гірше за “живе”. Однак пиво, яке зазнало пастеризації, на смак не відрізняють від непастеризованого навіть професіонали-дегустатори. Пастеризація дає змогу пиву зберігати довше незмінний смак і властивості.