Скільки за часом потрібно випікати паску?
Як довго випікати паску? Велика паска 40-50 хвилин, а то й годину при 180°С. Якщо паски маленькі, вони випікаються за 20-30 хвилин при 220°С. Майте на увазі, що що більша паска, то меншою має бути температура і довший час випікання.
Піднімається зазвичай 1-4 години залежно від густоти, а також від кількості та якості покладених дріжджів. Дуже важливо, щоб тісто добре піднялося, особливо в перший і останній раз. Тому підніматися тісто ставлять у тепле місце без протягів; його об’єм має збільшитися не менше, ніж удвічі.
у великих формах паски теж добре пропікаються, тільки, щоб верх не підгорів, хвилин за 10-15 зменшіть вогонь градусів на 20 і затягніть верх паски фольгою. Тривалість випікання паски залежить від її величини. Паску масою менше 1 кг випікають 30 хвилин, 1 кг – 45 хвилин, 1,5 кг – 1 годину, 2 кг – 1,5 години.