Скільки вітаміну Д у свинячому салі?
2024 0 Comments
Корисні властивості сала: Сало багате на жиророзчинні вітамінами A, E та D, і, головне, воно не буває радіоактивним і не містить канцерогенів. У свинячому салі є арахідонова кислота, яка відноситься до ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот.
Таблиця 1. Продукти з високим вмістом вітаміну D (Д3 та Д2)
Назва продукту | Зміст вітаміну D у 100 г | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Кета | 16.3 мкг | 163% |
Скумбрія | 16.1 мкг | 161% |
Лосось атлантичний (сьомга) | 11 мкг | 110% |
Горбуша | 10.9 мкг | 109% |
•29-Oct-2020
Свіжий атлантичний оселедець в середньому містить 1628 МО. вітаміну D на 100-грамову порцію. А це навіть більше за денну норму.