Скільки вітаміну Д у свинячому салі?

2024 0 Comments

Корисні властивості сала: Сало багате на жиророзчинні вітамінами A, E та D, і, головне, воно не буває радіоактивним і не містить канцерогенів. У свинячому салі є арахідонова кислота, яка відноситься до ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот.

Таблиця 1. Продукти з високим вмістом вітаміну D (Д3 та Д2)

Назва продуктуЗміст вітаміну D у 100 гВідсоток добової потреби
Кета16.3 мкг163%
Скумбрія16.1 мкг161%
Лосось атлантичний (сьомга)11 мкг110%
Горбуша10.9 мкг109%

•29-Oct-2020

Свіжий атлантичний оселедець в середньому містить 1628 МО. вітаміну D на 100-грамову порцію. А це навіть більше за денну норму.