Скільки важить пів туші порося?
Зразкова вага 33-38 кг. Половина свині розрізана вздовж.
Виробництво свинини відбувається виключно за вимогами державного стандарту, технологічними інструкціями з дотриманням усіх санітарних правил. Свинина в напівтушах охолоджена ГОСТ 31476-2012 у шкурі II категорії (м'ясна) – середня вага напівтуші 39 кг, шпик між 6-7 спинними хребцями – до 1,5 – 3 см.
Довжина тіла становить від 0,9 до 1,8 м, доросла особина важить від 50 до 150 кг. У порівнянні з іншими парнокопитними, які частіше бувають рослиноїдними, домашня свиня всеодна, як і її предок, дикий кабан.
Для проведення обчислень нам необхідно обхват за лопатками помножити на виміри довжини тулуба. Вводимо коефіцієнт 142 і ділимо отриманий твір нею. Даний спосіб обчислення живого ваги свині підходить для повнотілих тварин, оскільки дозволяє підрахувати максимально точну масу.