Скільки важить білок в одному яйці?

2024 0 Comments

У середньому в 1 яйці вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому вміст білка в яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може бути всього 4,8 г білка, у великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг білка на 1 г ваги.

Маса одного яйця 65 – 74,9 г. Харчова цінність на 100 г продукту: білки – 12,7 г; жири – 11,5 г; вуглеводи – 0,7 г.

Харчова цінність та хімічний склад "Яйце С1 варене 1шт (60г)".

НутрієнтКількість100% норми
Калорійність95.4 кКал1765 р
Білки7.8 г974 г
Жири7.2 г778 г
Вуглеводи0.42 г52143 г

Довжина її тіла 19,5-28 см, хвоста – 13-19 см (приблизно 2/3 довжини тіла); вага 250-340 р.