Скільки варити сушені білі гриби після замочування?
2024 0 Comments
Після замочування гриби (як для супу, так для смаження та гасіння) варити потрібно 1,5 – 2 години, щоб вони стали м'якими та смачними. Готовність грибів легко визначити, піднявши каструлю обидві ручки: якщо гриби опустилися вниз, на дно – вони готові.
Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а вареноморожені – 20-25 хвилин. Сушені беруть лише для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин. Визначити, що білі гриби готові, нескладно: вони опустяться на дно каструлі.
- 1Замочити гриби на 10-15 хвилин до набухання. Потім воду злити.
- 3Покласти гриби у киплячу воду.
- 4Додати обсмажену моркву з цибулею.
- 6Варити 15-20 хвилин.
- 7Закинути макаронні вироби (локшину) на око, на смак.
- 8Додати сіль, спеції, трави до смаку.
- 9Вимкнути вогонь, дати настоятися 10-15 хвилин.
Головний показник готовності грибів – Це те, що вони опустилися на дно каструлі. Якщо потім смажитимемо – варимо 20-30 хвилин. Якщо потім заморожуватимемо – варимо 15-25 хвилин. Якщо потім маринуватимемо або засолюватимемо – варимо 25-35 хвилин.