Скільки варити річкову рибу від паразитів?

2024 0 Comments

Варити рибу потрібно 15-20 хвилин з моменту закипання.

Уберегтись від зараження просто: варити рибу – Протягом 15 хвилин з моменту закипання; смажити – у розпластаному вигляді та обов'язково в маслі до 20 хв; солити – дрібну рибу протягом 14 днів, велику (більше 25 см) – протягом 40 діб з додаванням 2 кг солі на 10 кг риби.

Гельмінти гинуть при високих температурах та заморожуванні. Перед вживанням у їжу рибу слід ретельно просмажувати, варити чи витримати у морозилці щонайменше 3 діб. При засолюванні рибу слід витримувати у солоному розсолі протягом 2 тижнів.

Є сорти риби, які краще не варити, а готувати інакше. Вважається, що смак карася, ляща або корюшки не буде добрим у бульйоні. В інших випадках час варіння дуже відрізняється – від п'яти або десяти хвилин до двох годин.