Скільки варити картоплю мундирі?
Після закипання варіть картоплю на середньому вогні ще 20-25 хвилин. Якщо картопля стара, то, швидше за все, час доведеться збільшити до 30 хвилин. А молодий картопля може вистачити 15 хвилин. Готовність картоплі перевірити дуже просто.
Коли вода закипить, картоплю необхідно посолити та додати у воду 40 грам вершкового масла. Потім трохи зменшити вогонь та накрити каструлю кришкою. Вершкове масло утворює на поверхні води суцільну маслянисту плівку, що дозволить картопля зваритись протягом 10-15 хвилин.
Викладіть у каструлю з киплячою водою картопля так, щоб вода покривала овочі повністю. Закрийте кришкою та доведіть до кипіння. Після закипання води зменшіть вогонь, щоб картопля варилася повільно. Процес варіння триває 20-30 хвилин.