Скільки в смородині пектину?

2024 0 Comments

Середній вміст пектинових речовин (ПВ) у свіжих ягодах червоної смородини сортів, що вивчаються, склало 8,3% на суху масу, при цьому мінімальне значення цього показника зазначено у ягодах сорту Червона Віксне (6,8 %), максимальне – Орловчанка (11,0 %) (табл.

Найбільше його у смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука.

Вміст пектину в ягодах та фруктах

ПродуктиЗміст пектинових речовин у % на 100 грн.
Суниця0,7
Журавлина0,7
Аґрус0,7
Персик0,7

•26 Sept 2019

У природному вигляді пектин можна зустріти в яблуках, сливах, грушах, гарбузі, буряках, баклажанах, хурмі, цитрусових, фруктових та овочевих соках. У доданому вигляді пектин міститься в таких продуктах, як желе, джем, мармелад, кисіль, деяких солодощах (зефір, пастила).