Скільки в'ялять хамон?
Тривалість соління залежить від маси ноги та кліматичних умов кожної області, але в середньому воно становить один день на кілограм продукту. Залежно від маси стегенця та кліматичних умов географічної області процес сушки займає від шести до 36 місяців.
Вялиться хамон повинен на свіжому повітрі близько п'яти діб. Для повного дозрівання делікатесу варто зачекати 30 днів; Перед подачею хамон слід тонко нарізати
50% іберіко – це "м'ясний" з іберійських хамонів, для тих хто не дуже любить жир і віддає перевагу пісному м'ясу. Раніше 50% це були в основному Себо і Себо де Кампо, але зараз виробляється дуже багато хамона бейота з шлунковим відгодівлею саме на користь споживачам.
Цвіль на нозі хамона – ознака зниклого продукту. Будинки на кухні хамон стоїть на підставці або тримачі для хамона, допустима поява цвілі на хамоні, але це аж ніяк не означає що хамон зник. Адже пліснява небезпечна і її легко позбутися.