Скільки термін придатності плавлених сирків?

2024 0 Comments

У Роскачестве додали, що відкритий плавлений сир не можна зберігати понад п’ять днів у холодильнику, за температури від плюс 2 до плюс 4 градусів Цельсія. Після відкриття упаковки продукт краще тримати в заводській упаковці, якщо це сир у ванночках або стаканчиках. Ковбасний і сир у вигляді брикетів варто обернути у фольгу.

Якщо термін придатності сиру закінчився, викидати його не обов’язково

  • Понюхайте. Якщо відчуваєте аміачний запах – сир зіпсований. …
  • Спробуйте невеликий шматочок. Відчувши печіння або поколювання, виплюньте: сир зіпсований, навіть якщо пахне і виглядає прийнятно.

Якщо сир був приготований самостійно, то його варто зберігати не більше 3-4 днів. Тому не слід виготовляти надто велику кількість сиру.