Скільки солі потрібно, щоб засолити червону рибу?

2024 0 Comments

на 1 кг риби береться від 15-30 до 100 грамів солі, Залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, Далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.

Для великої риби солі можна сміливо додавати більше (до 200 гр. і більше на кілограм ваги риби). Є рекомендації, що солі має бути 350-400 гр. на літр води.

Співвідношення солі та цукру 1:1. Переважно використовувати велику морську сіль, але вона, зазвичай, менш солона ніж кам'яна або гранульована, тому її можна брати у співвідношенні з цукром 1:2 (1 частина цукру та 2 частини солі). Рибу натерти з усіх боків цукрово-сольовою сумішшю.