Скільки років кави?
Спочатку (близько 1200 року) кава готувався як відвар із висушеної оболонки кавових зерен. Потім виникає ідея про обсмажування цієї оболонки на вугіллі. Обсмажену шкірку та невелику кількість сріблястої шкірки засипали на півгодини у киплячу воду. Нині налічується понад сто сортів кави.
Батьківщиною кавового дерева прийнято вважати Ефіопію. Декілька ефіопських легенд відкривають таємницю походження напою. За однією з них кава відкрив єменський шейх Абд-аль-Кадір Йому належить цитата: «Ніхто неспроможна зрозуміти істини, доки скуштує кавового пінного блаженства».
Ефіопія Ця мода прийшла до Європи з аравійського півострова, там уперше почали варити цей запашний напій. Батьківщиною кава вважається Ефіопія. Саме там зростало дикоросле кавове дерево, плоди якого вживали місцеві жителі для створення підбадьорливого ефекту.
Кава | |
---|---|
Країна походження | Ефіопія |
Зроблено з | кавове зерно та перегріта вода |
Водневий показник | 5 ± 0,1 |
Метод виготовлення | варіння та заварювання |