Скільки пуринів у продуктах таблиця?
Приблизний вміст пуринів у 100 грамах продуктах харчування: какао – 1900 мг, печінка – 300 мг, телятина – 150 мг, короп – 135 мг, сардини – 120 мг, оселедець – 120 мг, курятина – 110 мг, рис – 110 мг, горох свіжий – 100 мг, яловичина – 40-100 мг, шпроти – 82 мг, кролик – 60 мг, шоколад білий Page 2 – 62 мг, язик – 55 мг, …
До числа продуктів, багатих на пурини, які підлягають обмеженню, належать:
- Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
- Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
- Субпродукти – нирки, печінка, легені, мізки.
- Гриби – білі, печериці.
- Деякі овочі (щавель, шпинат, інжир, ревінь, редис, спаржа, цвітна капуста).
Хворим на подагру можна їсти м’ясо з малою концентрацією пуринів …. Дозволені такі сорти:
- курка;
- кролик;
- качка;
- індичка.
Nov 8, 2021
Порівняння. У чорному чаї пуринів практично немає, а ось у зеленому чаї їх міститься досить багато, тому, якщо у вас проблеми з нирками та сечовим міхуром, то слід обмежити вживання зеленого чаю або перейдіть на чорний сорт.