Скільки пуринів у продуктах таблиця?

2024 0 Comments

Приблизний вміст пуринів у 100 грамах продуктах харчування: какао – 1900 мг, печінка – 300 мг, телятина – 150 мг, короп – 135 мг, сардини – 120 мг, оселедець – 120 мг, курятина – 110 мг, рис – 110 мг, горох свіжий – 100 мг, яловичина – 40-100 мг, шпроти – 82 мг, кролик – 60 мг, шоколад білий Page 2 – 62 мг, язик – 55 мг, …

До числа продуктів, багатих на пурини, які підлягають обмеженню, належать:

  • Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
  • Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
  • Субпродукти – нирки, печінка, легені, мізки.
  • Гриби – білі, печериці.
  • Деякі овочі (щавель, шпинат, інжир, ревінь, редис, спаржа, цвітна капуста).

Хворим на подагру можна їсти м’ясо з малою концентрацією пуринів …. Дозволені такі сорти:

  • курка;
  • кролик;
  • качка;
  • індичка.

Nov 8, 2021

Порівняння. У чорному чаї пуринів практично немає, а ось у зеленому чаї їх міститься досить багато, тому, якщо у вас проблеми з нирками та сечовим міхуром, то слід обмежити вживання зеленого чаю або перейдіть на чорний сорт.