Скільки потрібно замочувати гречку перед варінням?

2024 0 Comments

Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду крупу крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч.

Як правильно замочувати гречку Співвідношення класичне – на 1 частину гречки 2 частини рідини. Можна додати чайну ложку оцту яблучного і залишити буквально на 15 хвилин. Потім промийте гречку і приступайте до приготування страви.

«Якщо гречану крупу замочити на день інший, вона, звичайно, розм'якне і її навіть можна буде прожувати. Вітамінів у ній збережеться більше. Але ми любимо саме аромат і неповторний смак вареної гречки. До речі, вітамінів і мінералів у ній збережеться набагато менше, ніж у моченому дивному продукті.

Щоб деактивувати антинутрієнти, злакові крупи необхідно замочувати на ніч або хоча б на кілька годин перед приготуванням. В результаті крупа перетравиться і засвоїться набагато краще.