Скільки потрібно листового желатину на 1 літр?
При розведенні 40 г желатину на 1 літр рідини, вийде твердіший результат. Це співвідношення підходить для курячого холодця, заливних, фруктових желе. Сміливо можна різати ножем страви, виготовлені з 60 г желатину, розчиненого в літрі рідини.
Для желювання 1-го літра рідини необхідно від 8 (м'яка структура гелю) до 10 (міцна структура гелю) листів желатину.
Якщо в рецепті вказано 10 гр порошкового желатину, значить листового Потрібно 10 гр * 1.17 = 11.7 гр. Листовий желатин на порошковий. Листовий желатин в (160/220) ^ 0.5 = 0.85 разів слабше порошкового. Якщо в рецепті вказано 10 г листового желатину, Отже порошкового потрібно 10 * 0.85 = 8.5 г.
Желатин попередньо потрібно замочити у холодній воді. Причому, чим вона холодніша, тим менша ймовірність, що почнеться руйнація протеїну в желатин, і ви втратите частину його сили. Найбезпечніше використовувати крижану воду або воду з кубиками льоду. Листовий желатин замочується у будь-якій кількості води.